Nieuw initiatief

“CrooningNieuwegein” is een nieuw initiatief binnen de Nieuwegeinse muziekwereld …

De initiatiefnemers hebben grote passie voor de zang- en muziekstijl/-sfeer “crooning /easy listening” en willen graag ook andere liefhebbers hiervan volop de mogelijkheid geven ervan te genieten. Dit door het organiseren van evenementen en activiteiten en het bieden van oefen- en optreedmogelijkheden voor hen die zelf vocaal/muzikaal actief willen zijn.

* De jaren 50 was de tijd van de Rat Pack; een groep zangers rond Frank Sinatra, die met hun zwoele voordracht een nieuwe muziekstijl uitgevonden leken te hebben. En het bijzondere is: deze stijl is nu ook nog steeds populair! Perry Como, Dean Martin, Sammy Davis jr en natuurlijk Ol’Blue Eyes zelf natuurlijk: de zogeheten “Crooners”.
* “Crooners” staan bekend om hun rustige, zachte en vooral natuurlijk stemgeluid. De term “crooning” werd later vervangen door “easy listening” een benaming die tot op de dag van vandaag actueel is.
* Inmiddels zijn er nieuwe “Crooners” opgestaan. Voorbeelden zijn Michael Bublé en Robbie Williams. In Nederland kennen we bijvoorbeeld de voormalige Nieuwegeiner Peter Douglas (winnaar Soundmixshow in de jaren tachtig) en de “Classic Crooners“.

Zie ook: Wikipedia

Heb je belangstelling om met ons verder mee te denken / mee te werken? Mail of bel ons dan gerust …

* secretariaat@crooningnieuwegein.nl / 06-20695388
of
* Eric Denneman – eric.denneman@crooningnieuwegein.nl /
06-53214450

 

Rat Pack was de bijnaam voor een groep artiesten in de jaren vijftig en zestig, onder wie Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford en Joey Bishop. Het Rat Pack trad vaak op in Las Vegas, en was deels de reden dat de stad zo’n populaire bestemming werd voor shows en entertainment. Ze maakten een aantal films samen waaronder Ocean’s 11 (1960) en Robin and the 7 Hoods (1964).  Bron en meer informatie: Wikipedia.

Mooi eerbetoon aan Frank Sinatra, boegbeeld van de Rat Pack, door Peter Douglas en Frank in Person … “Sinatra Meets Sinatra” …

 

1 Shares

3 antwoorden op “Nieuw initiatief”

 1. Graag wil ik meedenken met uw geweldig initiatief! Ben zelf geweldige fan van Frank Sinatra en zing ook zijn songs. Samen met mijn zus verschillende songwedstrijden meegedaan en gewonnen.
  Graag jullie reactie?
  Met vriendelijke groet,
  Cees Uijtdewilligen

 2. Beste mensen,
  Graag wil ik meedenken met jullie fantastisch initiatief. Zelf ben ik een geweldig fan van Sinatra. Samen met mijn zus hebben we verschillende talentenjachten gewonnen met songs van Sinatra.
  Graag hoor ik van jullie.
  Met vriendelijke groet,
  Cees Uijtdewilligen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.